Jobudviklingsforløb
Jobudviklingsforløb er et virksomhedsforberedende forløb for ledige med problemer udover ledighed. Formålet med forløbet er at deltageren får mulighed for at udvikle sin arbejdsidentitet og sine færdigheder i forhold til arbejdsmarkedet igennem en kombination af praktisk arbejde, samtaler og individuel undervisning.
Forløbet gennemføres som en praktik i Virksomhedsportens produktionslokaler med praktiske produktions- og serviceopgaver, som udføres for Virksomhedsportens kunder. Deltageren arbejder indenfor et eller flere af Virksomhedsportens arbejdsområder – område og opgaver afhænger af vedkommendes eventuelle skånehensyn.
Der sikres løbende variation af opgaverne, således at deltageren får tilegnet sig kompetencer indenfor flere arbejdsområder. Deltageren instrueres i opgaverne af erfarne produktions- eller servicemedarbejderer.. Den aftalte fremmødetid kan variere fra 4 til 37 timer afhængigt af aftalen med den henvisende sagsbehandler.
Igennem forløbet har deltageren en beskæftigelsesfaglig kontaktperson, som følger, støtter og motiverer deltageren i forløbet igennem individuelle samtaler med arbejdsmarkedsrelevante temaer. Til samtalerne fastholdes deltageren i, at de ved opstarts samtalen aftalte delmål opnås, herunder:
- Udarbejdelse af personligt kompetence CV og opdateret og fyldestgørende CV på Jobnet
- Udarbejdelse af ansøgningsmateriale
- Individuelt tilrettelagte delmål såsom at opnå stabilt fremmøde, struktur i hverdagen, møde soigneret på arbejde, øve sig i at tale dansk eller lignende individuelle mål
Opstart i forløbet
Forløbet igangsættes med en opstartssamtale hvor deltageren, henvisende sagsbehandler, samt en konsulent fra Virksomhedsporten deltager. Til opstartssamtalen lægges en plan for forløbet og flg. punkter drøftes:
- Deltagerens arbejdsmarkedsperspektiv og kompetencer
- Fælles udarbejdelse af delmål som skal indfries
Aftale om hvornår og hvordan der følges op i forløbet